Kapsch CarrierCom dobio posao prenosa brojeva u BiH

Bez autora
Oct 06 2010

Zajedno sa svojim lokalnim partnerom za prodaju, kompanijom QSS, Kapsch CarrierCom implementirati će rješenje centralne baze podataka za prenosivost brojeva za Regulatornu agenciju za komunikacije BiH (RAK). Narudžbu je dobio Kapsch TIS d.o.o. , hrvatska podružnica kompanije Kapsch CarrierCom, a nakon što je u Austriji i Hrvatskoj uspješno implementirano inovativno rješenje za prenosivost brojeva koje je ova firma izradila za mobilkom Austria (sada A1 Telekom Austria). Još od 2005. godine, Kapsch TIS je izuzetno uspješan u implementaciji rješenja za prenosivost brojeva. Nude se kompletni sistemi za različita softverska rješenja. Aktuelna narudžba iz Bosne i Hercegovine još jedan je pokazatelj njihovih izvrsnih sposobnosti te dodatno jača njihov položaj na tržištu istočne i jugoistočne Evrope. Sistem prenosivosti brojeva omogućava korisnicima fiksnih i mobilnih mreža da zadrže svoj broj telefona pri promjeni operatera.

Kapsch CarrierCom dobio posao prenosa brojeva u BiHZajedno sa svojim lokalnim partnerom za prodaju, kompanijom QSS, Kapsch CarrierCom implementirati će rješenje centralne baze podataka za prenosivost brojeva za Regulatornu agenciju za komunikacije BiH (RAK).

Narudžbu je dobio Kapsch TIS d.o.o. , hrvatska podružnica kompanije Kapsch CarrierCom, a nakon što je u Austriji i Hrvatskoj uspješno implementirano inovativno rješenje za prenosivost brojeva koje je ova firma izradila za mobilkom Austria (sada A1 Telekom Austria).

“Još od 2005. godine, Kapsch TIS je izuzetno uspješan u implementaciji rješenja za prenosivost brojeva. Nudimo kompletne sisteme za različita softverska rješenja. Aktuelna narudžba iz Bosne i Hercegovine još jedan je pokazatelj naših izvrsnih sposobnosti te dodatno jača naš položaj na tržištu istočne i jugoistočne Evrope,” ističe Richard Neussl, direktor firme Kapsch TIS.

Sistem prenosivosti brojeva omogućava korisnicima fiksnih i mobilnih mreža da zadrže svoj broj telefona pri promjeni operatera.

Kao rezultat toga, implementacija sistema za prenosivost brojeva firme Kapsch unaprijediće liberalizaciju tržišta telekomunikacija u Bosni i Hercegovini.

Baza podataka koju instalira Kapsch funkcionira kao centralna baza za sve operatere u slučaju zahtjeva za prenos telefonskog broja. Integralno rješenje sinhronizira sve podatke za cjelokupni proces prenosa broja. Firma Kapsch izradila je ovu bazu podataka 2005. godine i od tada je stalno usavršava. Između 2005. i 2008. godine više od 300.000 telefonskih brojeva preneseno je u okviru ovog sistema, a 20% njih bilo je iz fiksne mreže.

Firma Kapsch CarrierCom aktivna je na globalnom planu i nudi sistemska rješenja i inovacije za fiksne, mobilne, transportne i pristupne mreže. Firma Kapsch CarrierCom aktivna je na globalnom planu i nudi sistemska rješenja i inovacije za fiksne, mobilne, transportne i pristupne mreže.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik